Dance

Dance fundamentals (45 min)

(3-5 yrs) (6-8 yrs) (9-11 yrs)

Een mix van verschillende stijlen waarbij de basis voornamelijk ballet/jazz/modern is. Een dansles waarbij het fundament (in bewegen, muzikaliteit, samenwerken, zelfvertrouwen) wordt gelegd waar je later heel veel aan hebt, ook wordt er aandacht besteed aan de basis van acrobatiek/turnen zoals een radslag. Dansplezier staat voorop in deze les!

Streetstyle (45 min)

(6-8 yrs) (9-11 yrs)

Als ballet niet jouw ding is dan is streetstyle het waarschijnlijk wel! Dans op populaire muziek van nu. We mixen diverse stijlen zoals commercial / hiphop / break / pop. Elke maand een andere choreo waar je energie van krijgt.

Commercial Hiphop (60 min)

(12-14 yrs) (15+ adults)

Commercial hiphop is een opvolger van de streetstyle les. Leer elke maand een andere toffe choreo in op hiphop- & populaire muziek van nu. 

Modern dance (75 min)

(12-14 yrs) (15-+ adults)

Hedendaagse dans zonder vaststaand bewegingspatroon. Lyrische dans, vloerwerk, lange lijnen, ademhaling, zijn onderdelen die terugkomen in deze stijl. Improvisatie en compositie zijn onderdelen van de les.

Commercial Choreo (60 min)

(15+ adults)

In onze commercial choreo groep zitten dansers die al langer op les zitten en makkelijk pasjes kunnen onthouden. Het is een opvolger van Commercial hiphop maar dan iets hoger niveau en de docent zal ook meer invloeden van dancehall, afrodance en (female) hiphop gebruiken.

Classical ballet (60 / 90 min)

(9-11 yrs) (12+ adults)

Ballet vergt discipline en hard werken! Als je van klassieke muziek houdt dan is ballet een heerlijke les. Elegante dans met stijl en een techniek die een sterke basis vormt voor andere vormen van dans en beweging.

Femme diversity (60 min)

(15+ adults)

Femme diversity is een dansles met een vrouwelijke touch waarbij de focus ligt op zelfverzekerdheid, je goed voelen in je lichaam en vrije expressie. We moedigen deelnemers aan om iets aan te trekken waar ze zich mooi in voelen of waar je jezelf graag comfortabel in zou willen voelen. Er wordt op verschillende soorten commerciële muziek gedanst, telkens een andere vibe en de mogelijkheid om op hakken te leren dansen.

Dance academy (60 min) Selectie team (90 min)

(8-10 yrs) (11-13 yrs) (14-16 yrs) (Selectie team 16+ adults)

Op onze dance academy train je minimaal twee keer per week, het hoogste niveau is ons selectieteam waarbij je ook gevraagd kan worden voor meer optredens en betaalde dansshows. Het niveau ligt hoger vanwege de trainingseis en onze strengere aanpak. Ook bewaken we het aantal leden per groep zodat de docent meer persoonlijke aandacht per persoon kan geven. Deze dansles bereidt je voor op (audities) voor een dansopleiding. Meerdere stijlen komen aan bod: ballet, modern, hiphop, showdance, basics in acrobatiek, heelsclass, maar de basis oefeningen die we vooral doen zijn jazz-based.

Pole

Poledance kids & teens (60 min)

(8-14 yrs)

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met paaldans. Jong geleerd is oud gedaan. Leer acrobatische trucjes en dansen om en rond een verticale paal. Elke maand een nieuwe choreografie. Een en al fun!

Pole fitness & tricks level 1 (60 min)

(15+ adults)

Een uitdagende les waar wordt gewerkt om en rond een verticale paal. Je werkt aan kracht lenigheid en techniek, een pittige les waar je het hele lichaam mee traint en nieuwe skills ontwikkelt. Bij level 1 hoef je nog geen jaren paaldans ervaring te hebben en kun je zo instappen, heb je nog helemaal geen paaldans ervaring dan is ‘intro to pole’ wel handig om eerst te doen. Je leert alle basics vanaf de grond, stands, draaitjes, klimmen, zitten en poses (ook ondersteboven) in de paal.

Pole fitness & tricks level 2 (75min)

(15+ adults)

Een uitdagende les waar wordt gewerkt om en rond een verticale paal. Je werkt aan kracht lenigheid en techniek, een pittige les waar je het hele lichaam mee traint en nieuwe skills ontwikkelt. Bij level 2 is het handig om al enige ervaring met paaldans / fitness of bijvoorbeeld turnen te hebben. Je leert alle basics vanaf de grond, stands, draaitjes, klimmen, zitten en poses (ook ondersteboven) in de paal en er worden al moeilijkere combinaties en overgangen gemaakt.

Pole fitness & tricks level 3 (90 min)

(15+ adults)

Een uitdagende les waar wordt gewerkt om en rond een verticale paal. Je werkt aan kracht. lenigheid en techniek, een pittige les waar je het hele lichaam mee traint en nieuwe skills ontwikkelt. Bij level 3 heb je minimaal een jaar paaldans ervaring nodig. 

Pole choreo (60 min)

(15+ – adults)

Deze paaldansles is een dansles om en rond de verticale paal waarbij op diverse muziekstijlen wordt gedanst, elke choreo is weer compleet anders en beperkt zich niet tot de exotic (sensuele) stijl, zo kan er ook een modern/contemporary of urban choreografie gedaan worden. Het is handig om pole fitness & tricks er naast te volgen, maar het is niet perse noodzakelijk om mee te kunnen doen. Voor deze les kun je nodig hebben: sokken, kniebeschermers, hakken (pleasers).

Omdat de exotic les op dinsdag vol was is de pole choreo les op woensdag veranderd naar Exotic, maar in overleg met de groep doen we ook ander soort choreo’s als daar behoefte aan is. Jullie kunnen ook een verzoekje doen op welke muziek er gedanst wordt!

Exotic poledance (60 min)

(15+ – adults)

Een paaldans les waarbij er om en rond een verticale paal wordt gedanst. Exotic is een specifieke vrouwelijke, sensuele stijl en laat je zelfvertrouwen groeien. Elke drie a vier weken leer je een nieuwe choreografie die bestaat uit flowy paaldanstechnieken, exotic tricks en floorwork. Je danst op hakken (pleasers) en we raden ook aan kniebeschermers te gebruiken.

Pole dance self study (60 min)

(15+ – adults, of onder toezicht ouder)

Om sneller resultaat te behalen met paaldans is het noodzakelijk minimaal twee, liever 3 keer per week te trainen. Voor onze paaldansleden stellen we onze studio dan ook ‘gratis’ ter beschikking om zelf te oefenen. Niet-leden zijn ook welkom om gebruik te maken van onze studio voor €7,50 per keer per persoon.

Yoga

Yoga kids, teens & adults (8+adults)

Een speelse uitdagende yogales voor elke leeftijd. Hoe ziet het er uit, hoe voelt het, wat gebeurt er in je hoofd? En hoe kun je deze gedachten ook loslaten? Waar leg je de focus op en heb je ook wel eens de aandacht op je ademhaling gelegd. De opbouw van de les is hetzelfde als een ‘volwassen’ hatha yoga les, alleen dan de benadering en muziek aangepast op deze leeftijdsgroep. Een combinatie van ouder en kind is ook een leuke optie. Een speels uitstapje naar Acro yoga, Yin-, Power- of Vinyasa yoga is ook wel eens gebeurd. Wij tunen in en doen waar de groep behoefte aan heeft. Wees welkom!

Hatha yoga (75 minuten)

(15+ – adults)

De meest traditionele en complete vorm van yoga met een introductie aan ademhalingsoefeningen, pranayama, asana’s / statische houdingen (in correcte volgorde van de chakra’s) en final relaxation / meditatie. Bij hatha yoga wissel je continu af tussen rust en inspanning en anders dan bij vinyasa vloeit de les dus niet in een keer door van de ene naar de andere houding waardoor het makkelijker te volgen is voor beginners. De docent begeleidt exact hoe je in en uit een pose komt en voor elk lichaam en niveau wordt er een optie gegeven.

Yoga fusion (60 minuten)

(15+ – adults)

In onze yoga fusion les ligt de focus op de training van het fysiek, zowel kracht als lenigheid. We flowen door van de ene naar de andere houding. We mixen meerdere stijlen yoga door elkaar afgestemd op het niveau en energie van de groep. Zo voelen we aan of er behoefte is aan power yoga, yin oefeningen en ademhaling of een kleine stukje sequence van ashtanga yoga. We sluiten de les af met een korte final relaxation zodat je hernieuwd en energized de les uit komt.

Active (video classes)

BBB workout (20 min)

De perfecte workout voor de meest populaire delen van het lichaam: Buik Billen Benen.

Dance aerobics (40 min)

Vergeet dat je aan je cardio werkt door deze opzwepende aerobicles met danspassen en stimulerende muziek.

Barre workout (30 min)

Oefeningen aan een balletbarre voor spierkracht, houding en leningheid, waarbij je gegarandeerd gaat zweten.

Bodyshape (40 min)

Een totale bodyworkout waarbij zowel aan cardio als aan spierkracht wordt gewerkt.

Guided meditation (20 min)

Een meditatie sessie onder begeleiding van een stem. Onthaast, kom in het nu en laad je op.

Bootcamp (30 min)

Een intense training in teamverband waarbij aan spierkracht en uithoudingsvermogen wordt gewerkt. Heb je al iemand gevonden met wie je deze training gaat doen? De training kun je anders ook alleen doen.

Stretch & relax (30)

Verleng de spieren door de juiste oefeningen te doen binnen je eigen grenzen + masseer voor een goede doorbloeding.

Fit circuit (30 min)

Een hit-training in een circuit waarbij gewerkt wordt met attributen.

Free dance flow (30 min)

30 minuten dansen zonder denken, zonder ‘pasjes leren’. Alleen bewegen vanuit het gevoel. Cardio workout gegarandeerd!

Easy flow yoga (40 min)

Een goede balans tussen yin (ontspannende) en yang (inspannende) yoga poses die doorvloeien van de een naar de andere.  Meer bewust zijn van onze ademhaling en aanwezigheid in het ‘nu’. Een toegankelijke les voor elk lichaam en niveau.